DOMAĆICE, VOLEĆETE NAS JOŠ VIŠE: Otkrivamo koje namirnice NEMAJU ROK TRAJANJA (FOTO)

loading…


loading…


Nikada se ne mogu pokvariti.

Ako ste domaćica i volite da provodite vreme u kuhinji, morate da znate kakvim namirnicama raspolažete. Verovatno većina zna, ali ima i žena koje ne znaju koja hrana nema rok trajanja.

Nudimo vam spisak namirnica, ali one mogu trajati zauvek, ali samo ako ih čuvate kako treba. Obično je dovoljno samo hladno i tamno mesto i ne treba da razmišljate da će se pokvariti. Jedino o čemu treba da vodite računa da pakovanja, u kojima ih držite, budu dobro zatvorena.

MED

Prirodni med može vremenom da kristalizuje ili da malo promeni boju, ali nema rok trajanja. Čuvajte ga na hladnom mestu i vodite računa da bude dobro zatvoren.

PIRINAČ

Beli, divlji, rižoto, jasmin i basmati pirinač imaju neograničen rok trajanja, ako ih držite daleko od kontaminacije. Izuzetak je smeđi pirinač, jer sadrži mnogo više ulja u sebi i njen rok je kraći.

 

Pirinač čuvajte na suvom i hladnom mestu. Jednom kad otvorite pakovanje, premestite pirinač u dobro zatvorenu posudu. Možete je, takođe, držati i u frižideru ili zamrzivaču.

ŠEĆER

On se nikad neće pokvariti, bilo da je reč o belom, smeđem ili šećeru u prahu, jer ne pogoduje razvoju bakterija. Jedino što može da mu se desi je da postane tvrd. Sačuvaćete ga ako ga držite u dobro zatvorenim posudama ili u originalnoj ambalaži, ali dobro zatvorenoj.

ALKOHOLNO SIRĆE

Sirćetu se ukus neće nimalo promeniti, ako ga imate i godinama. Čuvajte ga zatvorenog na tamnom i mračnom mestu.

SO

So ne može da se pokvari, nezavisno od izgledala. Samo je čuvajte daleko od vlage.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*